Share
Tweet
Share
Send to friend

Za praćenje utakmica na SP-u putem Interneta u Velikoj Britaniji potrebna posebna dozvola

Britanske tvrtke koje su svojim zaposlenicima dopustile praćenje utakmica na Svjetskom nogometnom prvenstvu na njihovim računalima putem širokopojasne internetske veze, mogle bi biti kažnjene s 1.000 funta ukoliko ne posjeduju posebnu dozvolu za prikazivanje TV programa (TV licence).

Naime, BBC će prikazati više od 50 sati nogometa sa Svjetskog nogometnog prvenstva putem Interneta, a pretpostavlja se da više od pet milijuna britanskih radnika ima pristup širokopojasnom Internetu na svojim radnim mjestima.

Licenca za prikazivanje TV programa u Velikoj je Britaniji potrebna za svaki uređaj koji se koristi za primanje TV signala. Nije važno kako se prijenos prati, svi koji će utakmice pratiti u izravnom prijenosu moraju imati TV licencu, naglasio je glasnogovornik tijela za dodjelu TV licenci.

Upozorit ćemo sve naše članove da se pripreme i provjere imaju li ispravnu licencu za prikazivanje TV programa, kazao je Stephen Alambritis iz britanske Federacije malih poduzetnika.

(T.B.)
Izvor:
BBC

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.