Share
Tweet
Share
Send to friend

Zdrav humor na radnom mjestu može pridonijeti razvoju karijere

Izvršni direktor tvrtke Pilot Pen, Ron Shaw, koji je nekada radio kao komičar, objašnjava kako humor na radnom mjestu ponekad može pridonijeti razvoju karijere, no pretjerivanje je sve, samo ne smiješno.

Shaw navodi kako se ponekad služi humorom na radnom mjestu, a osim pričanja viceva kojima je poticao komunikaciju, on se često zna poslužiti humorom kako bi utjecao na napetu situaciju koja može dovesti do sukoba.

Međutim, on preporučuje kako je s humorom potrebno biti oprezan i znati ga dozirati, jer našaliti su u pravo vrijeme i na pravom mjestu nije loše, ali postoje osobe koje se često ne mogu zaustaviti. Humorom se potrebno služiti kada želimo pridobiti nečiju pozornost ili održati dobro raspoloženje na radnom mjestu, objašnjava Shaw.

U suprotnom, previše loših ili čak i zlobnih šala, ostavit će traga na onome koji ih priča zbog čega će ga okolina početi smatrati dosadnom osobom.

Stoga se upotreba humora preporuča samo onima kojima pristaje uz njihovu osobnost. Ne pokušavajte biti smiješni ako to inače niste.

Međutim, on navodi kako to ne znači da se osobe koje se ne doživljavaju zabavnima, ne mogu povremeno poslužiti humorom kako bi razbili svakodnevicu na radnom mjestu. U tu svrhu on poziva osobe zadužene za upravljanje ljudskim resursima da pomognu zaposlenicima u pričanju viceva i ostalim vještinama kao što su davanje intervjua ili odijevanje za uspjeh.

(V.K.)
Izvor:
seattlepi.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.