Share
Tweet
Share
Send to friend

Američki sindikati pokrenuli natječaj za najgoreg šefa

Federacija američkih sindikata Working America pozvala je sve američke radnike da na Internetu opišu svoja iskustva sa svojim najgorim šefovima, a nagrada za najbolju, ili najgoru (kako se uzme) priču je tjedan dana odmora u odredištu po izboru pobjednika i 1.000 dolara džeparca.

To je prilika da radnici olakšaju dušu i vide što se događa na ostalim radnim mjestima kaže izvršna direktorica Federacije, Karen Nussbaum.

Najbolju priču će svojim glasovima tijekom sljedećih šest tjedana izabrati čitatelji, a tjedni pobjednici natjecat će se za glavnu nagradu. Naravno, zaposlenici koji pošalju svoje priče su anonimni.

Po broju glasova trenutno vode "Russ" čiji je šef zabranio bonuse, smanjio satnicu za prekovremeni rad, te naredio ostalim menadžerima da radnicima "utjeraju strah u kosti" kako bi se povećala produktivnost, sve zbog toga što je šef konkurentske kompanije kupio bolji automobil od njega.

Slijedi "Graphics Girl" koja je napustila posao u medijskoj tvrtci, nakon što je u njoj gotovo 10 godina radila 50 do 80 sati tjedno bez plaćenih prekovremenih sati, i bila zbog toga javno oblaćena. Propustila sam rođendane svoje djece, izgubila zdravlje, sve to za ništa, napisala je.

Neki su radnici upozorili ostale da većina poslodavaca prati Internet promet svojih zaposlenika te da pripaze ako sudjeluju u natječaju.

(T.B.)
Izvor:
CNNMoney

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.