Share
Tweet
Share
Send to friend

Učestalo testiranje smanjilo konzumiranje opojnih sredstava među američkim radnicima

Uporaba nelegalnih opojnih supstanci među američkim radnicima zabilježila je najnižu razinu u posljednja dva desetljeća, a zahvaljujući trendu učestalog testiranja zaposlenika te zatvaranja niza laboratorija za proizvodnju metamfetamina u SAD-u.

U cjelini, broj pozitivnih na droge u prošloj je godini opao za 4,1%, navode iz Quest Diagnostics, što je najmanja zabilježena razina u posljednjih 17 godina koliko tvrtke obavještavaju o rezultatima svojih testiranja. Primjerice, u vrijeme kad su se počela provoditi, 1988. godine, u SAD-u je 13,6% zaposlenika bilo pozitivno na droge, a do 2003. i 2004. taj se postotak snizio na 4,5 posto.

Postotak zaposlenika pozitivnih na metamfetamin također je opao, nakon poprimio zabrinjavajuće razmjere u 2001. i 2002. godini. Pozitivnih na amfetamine prošle je godine bilo 8%, što je za 45% manje nego godinu prije.

Podaci za prvih pet mjeseci ove godine, također ukazuju na smanjenje zloupotrebe amfetamina te je broj pozitivnih na te droge opao za 10% u razdoblju od siječnja do svibnja 2006.

(V.K.)
Izvor:
USA Today

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.