Share
Tweet
Share
Send to friend

Direktor u vlastitom hotelu radio na crno

Inspektori porečke ispostave Državnog inspektorata zatvorili su u Lovrečici, nedaleko od Umaga, slovenski Omladinski hostel Radgona, koji je u vlasništvu tvrtke Petrus registrirane u Umagu.

Hostel je zatvoren jer su u njemu bez radnih i poslovnih dozvola radila dva strana državljanina, a u trenutku zatvaranja u njemu se odmaralo 90 gostiju.

U kuhinji hostela zatečena je državljanka Bosne i Hercegovine, no posebno je zanimljivo što je i direktor, kako hostela tako i tvrtke Petrus, Peter Fridau, slovenski umirovljenik, također u Hrvatskoj radio bez radne i poslovne dozvole. Iako su druge dvije zaposlenice bile uredno prijavljene, Peter Friadu, kao odgovorna osoba nije imao prijavljeno ni mirovinsko ni zdravstveno osiguranje.

Inače, inspektori su direktoru još u ponedjeljak naložili da isprazni hostel, a kada su jučer ujutro u pratnji policije stigli u hostel, on je još uvijek bio pun gostiju. Inspektori, međutim, nisu imali milosti te su zbog utvrđenih nepravilnosti, odnosno poslovanja protivnog zakonu, Omladinski hostel Radgona, zatvorili na mjesec dana.

(V.K.)
Izvor:
Jutarnji list

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.