Share
Tweet
Share
Send to friend

Mlade se Britanke radije odlučuju na majčinstvo nego na rad za nisku plaću

Najnovija studija pokazuje kako tinejdžerke u Velikoj Britaniji planiraju trudnoću kako bi učinili korak više u poboljšanju kvalitete svog života.

Studija koju je izradila fondacija Joseph Rowntree, pokazala je kako čak i djevojčice u dobi od 13 godina smatraju da im je majčinstvo prihvatljivije od obavljanja lošeg posla ili rada za nisku plaću.

Daleko od uobičajenog vjerovanja kako je tinejdžerska trudnoća rezultat neodgovornosti ili nekorištenja kontracepcijske zaštite, mlade djevojke većinom se same odlučuju na trudnoću kako bi u svoj život unijele neke promjene te gradile neovisnost i novi osobni identitet.

Istraživanje je provela udruga koja se bavi pitanjima adolescencije (Trust for the study of adolescence), intervjuiranjem 51 mladog bračnog para i dobi od 13 do 22 godine starosti.

Inače postotak trudnoće u tinejdžerskoj dobi, u Britaniji je još uvijek najviši u Zapadnoj Europi, što državu košta 63 milijuna funti godišnje.

(V.K.)
Izvor:
Manchester EveningNews

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.