Share
Tweet
Share
Send to friend

Uspješan rad povezan je s pravilnom prehranom

Uvriježeno mišljenje o uspješnim poslovnih ljudima jest vječna žurba i sklonost kašnjenju. Bilo kako bilo, takav užurban način života ne ostavlja puno vremena za kvalitetnu prehranu.

Većina njih rekla bi kako si ne mogu drugačije organizirati dan, a činjenica da zbog količine posla osobe ne stignu jesti samo naizgled ostavlja dojam marljive i korisne osobe. Naime, bez energije nema ni besprijekornog ni kreativnog rada. No, najgore od svega je što vam po završetku tako neorganiziranog dana ne preostaje ništa drugo nego leći u krevet ili pak neumjereno jesti.

Kroničan umor, pad imuniteta, pretilost i ostale posljedice svima su nam poznate. Stoga nije naodmet poslušati savjete stručnjaka i primjereni obrok ponijeti sa sobom na posao ili ga pak pojesti unutar restorana ili kantine tvrtke.

Za uspješan rad idealan je barem doručak, sastavljen od toplog napitka i niskomasnog namaza s pecivom od cjelovitog brašna. Takav je obrok poželjno pojesti kući, dok sa sobom možete ponijeti namirnice koje nisu podložne brzom kvarenju s manje masnoća i nižeg glikemičkog indeksa.

Nutricionisti savjetuju kako bi poslovni ljudi i menadžeri trebali izbjegavati konzumni bijeli šećer, pivo, kukuruzne pahuljice, bijeli kruh i kekse.

(V.K.)
Izvor:
Večernji list (prilog)

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.