Share
Tweet
Share
Send to friend

Britanske poslovne tajnice udovoljavaju neobičnim zahtjevima svojih nadređenih

Istraživanje Pitman Training provedeno na više od 300 osobnih asistentica u Velikoj Britaniji pokazalo je da njihovi direktori sve češće traže od njih da im kupuju rođendansku čestitke i podižu odjeću iz kemijske čistionice.

Nazvao me direktor u ured u Velikoj Britaniji kako bi njemu u Hong Kong-u naručila hotelsku uslugu u sobu, priča jedna od tajnica.

Pitman istraživanje je pokazalo da su neki od zahtjeva bili smiješni. Nadređeni je zahtijevao od mene da budem niža, kako ga ne bi plašila

I dok tajnice i poslovne osobne asistentice još uvijek očekuju da rade više svog, predviđenog posla, poput organiziranja konferencija, sastanaka i slično, njihovi direktori izgleda da su sretniji kada one umjesto njih obavljaju njihove privatne obveze.

Jedna je poslovna tajnica tako dobila naređenje da preseli direktorovu mamu, dok je druga morala odvesti direktorovog oca na izlet na more.

Michael Graham, generalni direktor Pitman Training-a kazao je da je sasvim normalno da odnos poslovne asistentice i direktora bude nekako bliskiji, no izjave osobnih tajnica pokazale su da zamolbe direktora nemaju veze sa opisom njihovog radnog mjesta.

Čak 9 od 10 njih je izjavilo da bi željele da im direktori s vremena na vrijeme zbog toga pokažu da ih cijene. Njih 85% željele bi nagradu za rad, dok njih 41% žele biti povlaštene.

(A.T.)
Izvor:
Management Issues

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.