Share
Tweet
Share
Send to friend

Američki zaposlenici u tehnološkom sektoru zadovoljni svojim poslom

Istraživanje je pokazalo sa su američki zaposlenici u tehnološkom sektoru pouzdaniji i sretniji svojim poslom nego zaposlenici ostalih zanimanja.


Prema istraživanju američke tvrtke Hudson, 9.000 industrijskih zaposlenika, uključujući više od 400 IT stručnjaka, optimističniji su na svom poslu bili u srpnju ove godine, za razliku od prijašnjih mjeseci.

Poslovno zadovoljstvo navode kao glavni razlog zbog kojeg ne traže novi posao, unatoč tome što bi ga mogli pronaći. Istraživanje tvrtke Spherion pokazuje da je samo 39% američkih IT stručnjaka potražilo novi posao u drugoj četvrtini ove godine, dok ih je u prva četiri mjeseca ove godine novi posao potražilo njih 48%.

Prema istraživanju Spherion-a, index povjerenja IT stručnjaka u drugoj četvrtini godine iznosio je 58.4, za razliku od prethodnog razdoblja, kada je index povjerenja iznosio samo 1.3.

Plaća zaposlenika također je u samom vrhu ocjenjivanja zadovoljstva na poslu. Tako se stručnjacima za izradu web-a i onima koji imaju znanja informatičkog programa Jave i sustava ERP-a, plaća ove godine povećala za 7-10%.

(A.T.)
Izvor:
InformationWeek

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.