Share
Tweet
Share
Send to friend

Poslovi koji nikada neće nestati

Iako još ne živimo u dobu letećih automobila, izvjesno je kako će ubrzan razvoj tehnologije jednom dovesti do toga. Vremena otkrića vatre, izuma kotača, parnog stroja i ostalih civilizacije su iza nas. Neki stari zanati su potpuno nestali, ali smo svjesni kako su današnji moderni poslovi nastajali na temelju tih zanata. Nedvojbeno je kako zajedno s napretkom tehnologije i znanosti, napreduju i zanimanja.

Međutim jeste li se ikada zapitali, koja će zanimanja položiti ispit vremena i zauvijek ostati prisutna među nama?

Na prvom mjestu je svakako zanimanje liječnika, jer iako se naglašava kako je čovjek najinteligentnije živo biće, još uvijek nismo dostigli razinu besmrtnosti, a razne zaraze, oboljenja i virusi samo potvrđuju stalnu potrebu za osobama koje će se brinuti o našem zdravlju.

Potreba za edukacijom, uvijek će postojati. Stoga će i učitelji uvijek imati skupinu ljudi koje će morati podučavati, od vrtića, osnovne i srednje škole, do fakulteta i dalje.

S obzirom kako se čovjek rađa, i još uvijek umire, potrebama za pogrebničkim uslugama ne vidi se kraja.

Ljudsku će vrstu uvijek zanimati svijet oko nas i način na koji on funkcionira. Stoga će uvijek biti potrebe za znanstvenicima. Svjesni smo potrebe za ljudima koji će svoj život podrediti proučavanju uzroka i posljedica na ljudsku vrstu i okolinu te nam objasniti kako se nositi s promjenama.

Zbog potrebe za lijepim izgledom i praćenjem trendova, unatoč vremenu i tehnologiji, frizeri nikada neće nestati, a isto je i sa vojnicima. I uz sav svjetski mir, strah od budućnosti uvijek može biti prisutan, pa tako i strah od budućih ratova temeljenih na povijesnim zbivanjima.

Osoba zadužena za provedbu zakona, svakako će uvijek biti važan segment društva. U današnje vrijeme, živimo u uređenom sustavu te o njemu i ovisimo, zbog čega ćemo i u budućnosti biti ovisni o osobama koje će unaprjeđivati taj sustav.

Jednako koliko trebamo vodu i hranu, toliko za pristojan život trebamo i građevinu. Bilo da je riječ o skloništu, stanu ili kući, građevinski radnik neophodan je kako bi si osigurali životni prostor te održavali životni prostor.

(V.K.)
Izvor:
MSN

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.