Share
Tweet
Share
Send to friend

Ugled i radna kultura tvrtke važniji od plaće i povlastica

Ugled neke tvrtke i njenih proizvoda, njena radna kultura i okružje na radnom mjestu, važniji su od iznosa plaće i povlastica kod privlačenja i regrutiranja najboljih zaposlenika, pokazalo je istraživanje američke tvrtke Bernard Hodes provedeno među više od 500 američkih menadžera za upravljanje ljudskim resursima. Etička reputacija tvrtke također se visoko cijeni, dok su iznos plaće i povlastice na dnu ljestvice, utvrđeno je istraživanjem.

S obzirom na te rezultate, začuđuje da čak 40% američkih poslodavaca nema nikakav program promocije svoga branda kao poželjnog poslodavca, zaključuju autori istraživanja. Uz to, većina kompanija ne provodi nikakva ispitivanja kojima bi utvrdila snagu svog branda poželjnog poslodavca. Razlog tome, smatraju u Bernard Hodesu, je taj što takvi programi ne teško nailaze na odobravanje onih koji odlučuju.

Ipak, trećina ispitanika koji još nisu pokrenuli takve programe u svojim organizacijama, to namjeravaju uskoro učiniti, a dvije trećine se nada da će takve programe pokrenuti u sljedećih 5 godina.

Također, prednosti izgradnje branda poželjnog poslodavca prepoznala je većina ispitanika. Naime, njih 81% smatra kako bi im to olakšalo privlačenje kvalitetnih ljudi, a 63% njih smatra kako bi im to pomoglo u ograničavanju odlaska kvalitetnih zaposlenika iz tvrtke.

Koliko je brand poželjnog poslodavca važan objašnjava Helen Rosethorn, izvršna direktorica Bernard Hodesa. Zaposlenici u sve većem broju poslodavcima postavljaju sve teža pitanja. Danas ljudi mnogo razmišljaju o posljedicama dugoročnog vezivanja svoje poslovne reputacije s brandom pojedine organizacije, ističe Rosethorn.

Brand dobrog poslodavca igra ključnu ulogu u privlačenju i zadržavanju nove generacije talentiranih zaposlenika i omogućava im da svoje interese i želje usklade i vežu za organizacijske, zaključuje Helen Rosethorn.

(T.B.)
Izvor:
management-issues.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.