Share
Tweet
Share
Send to friend

Poslovni casual, nova moda u američkim uredima

Poslovni casual stil oblačenja postao je hit u Americi i tzv. "nova crna", prema nacionalnom modnom istraživanju za rukovoditelje koje je proveo web site TheLadders.com.


Njihovo istraživanje "Moda na radnom mjestu", u kojem je sudjelovalo 2.245 izvršnih direktora, otkrilo je da 78% izvršnih direktora preferira oblačiti poslovnu casual odjeću u uredu, što je ujedno postao i standardan dress code. Ovaj trend će nastaviti rasti i u većini američkih tvrtki, izjavilo je u istraživanju 65% rukovoditelja.

Ustanovljeno je i da se zaposlenike koje se oblače ležerno gleda kao kreativne (36%) i zabavnije (31%), iako postoji rizik da ih se ne shvati ozbiljno (49%).

No, postoje dobrobiti za one radnike koji se vole oblačiti tradicionalno, tj. u odijela i suknje. Više od 60% vodećih ljudi izjavilo je kako "sređene" zaposlenike doživljavaju ozbiljnije, ali ih isto tako vide kao manje kreativne te ukočene.

Predsjednik TheLadders.com Marc Cenedella smatra kako odjeća može pomoći u stvaranju pravog dojma i predstavljanju u najboljem svjetlu. Kad dobro izgledate i osjećate se dobro, a tako se i povećavaju šanse za uspjeh, dodao je Cenedella.

Istraživanje je pokazalo i što ne bi trebali nositi na poslu: odjeću koja previše otkriva (63%) i modni hit s plaža-japanke (62%). Polovica ispitanih rukovoditelja izjavilo je da su traperice na granici uredskog dress codea, a od ostalih neprikladnih odjevnih predmeta navedeni su majica bez rukava, tenisice, vidljive tetovaže ili piercing i odjeća sa nepristojnim natpisima.

(V.K.)
Izvor:
Yahoo FINANCE

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.