Share
Tweet
Share
Send to friend

Trećina britanskih direktora krade povjerljive korporativne informacije

Gotovo trećina britanskih direktora krade povjerljive korporativne informacije, pokazalo je istraživanje instituta za javno mnijenje YouGov provedeno na uzorku od 1.385 direktora. Naime, njih 29% koriste povjerljive informacije tvrtke i nakon što je napuste.

Istraživanje je također pokazalo da krađa povjerljivih informacija postaje problem nacionalne sigurnosti jer 10% tih ispitanika radi u vladi, a neki od njih zaposleni su na vojnim odjelima.

Prema provedenoj anketi žene su pouzdaniji zaposlenici za razliku od kolega muškaraca. Naime, 37% ženskih zaposlenica navelo je da nikada ne bi proslijedile povjerljivu informaciju od svojih poslodavaca, za razliku od 25% muškaraca.

Iz istraživanje se da nagovijestiti da britanski poslodavci gube bitku sa lopovlukom. Većina ispitanika, njih 67%, vjeruje da se krađa povjerljivih podataka dešava zbog nepraktičnosti poslodavaca.

Istraživanje pokazuje da većina ispitanika, njih 51%, krade tvrtkinu dokumentaciju, dok manji broj njih, 48%, koristi priručnike.

Manji broj njih, 18%, uzima financijske podatke, dok se 14% njih koristi izjavama poslovnih klijenata.

(A.T.)
Izvor:
The Business ONLINE

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.