Share
Tweet
Share
Send to friend

Britanski poslodavci podiži regrutacijske procese na međunarodnu razinu

Regrutiranje novih zaposlenika na međunarodnoj razini nije tako jednostavno poput regrutiranja emigranata ili uspostavljanja tima za regrutiranje u domovini.

Nedavno istraživanje Chartered Instituta za osoblje i razvoj (Chartered Institute of Personnel and Development - CIPD) pokazalo je kako 15% britanskih organizacija "cilja" na radnike migrante iz zemalja kandidata za ulazak u Europsku uniju, a 12% zaposlenike traži u inozemstvu da bi ih potom doveli u Veliku Britaniju.

Izvještaj preispituje probleme s kojim se britanske tvrtke suočavaju dok traže radnike na međunarodnom tržištu rada. Tome u prilog govori i profesor upravljanja međunarodnim ljudskim resursima na Lancaster Sveučilištu i autor izvještaja Paul Sparrow, koji je rekao kako postoje razlike u zemljama, u smislu kulture, imigracijskih pravila i zakona na lokalnom tržištu rada.

Nedavno objavljeni izvještaj baziran je na analizi koja je istraživala izazove vezane za novo zapošljavanje na globalnoj razini, a podrazumijeva potragu za stručnjacima za razvoj poslovanja na stranim tržištima i stvaranje prepoznatljivosti tvrtke te privlačenja potencijalnih kvalitetnih zaposlenika.

(T.N.)
Izvor:
onrec.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.