Share
Tweet
Share
Send to friend

Plaća u SAD-u ovisi o životnom standardu

Životni troškovi u Sjedinjenim Državama nisu jednaki među gradovima zbog razlike u životnom standardu, pa ne iznenađuje da tvrtke za iste usluge plaćaju različite iznose u različitim gradovima.

Istraživanje koje je provela američka konzultantska tvrtka za ljudske resurse Mercer, pokazuje da zaposlenik, primjerice, za posao koji pripada skupini prosječne godišnje zarade od 60.000 dolara, u San Franciscu zaradi oko 73.000 dolara, dok će za isti posao u Milwaukee-u dobiti 59.000 dolara.

Za poslove čija godišnja zarada iznosi 90.000 dolara, zaposlenik u New Yorku zaradi i do 102.000 dolara dok će za isti posao godišnja zarada u Denveru iznositi tek 88.000 dolara.

Naime, razlike u životnom standardu u gradovima Sjedinjenih Država još uvijek su velike. Najbolji primjer pokazuje grad New York. Životni troškovi u tom gradu stajat će vas dvostruko više (oko 200.000 dolara), od primjerice je jeftinijih gradova u kojima životni troškovi ne prelaze iznos od 100.000 dolara.

Mercer-ovo istraživanje obuhvatilo je grupu ljudi istih zanimanja u više od 200 različitih gradova. U skupinu zanimanja sa prosječnom godišnjom zaradom od 60.000 dolara nalaze se računovođe i programeri.

(A.T.)
Izvor:
CNN Money

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.