Share
Tweet
Share
Send to friend

Menadžeri londonskog City-a bonuse troše na liposukciju i tretmane protiv ćelavosti

Za neke sretne pojedince londonskog City-a, bonus od dva milijuna funti uskoro će postati pitanjem dana. Financijske kuće i investicijske banke posluju, naime, s takvim dobitima, da će vjerojatno nadmašiti i lanjske rekordne bonuse.


Svojim su zaposlenicima lani podijelile 19 milijardi funti novčanih nagrada i stimulacija. Ove godine očekuje se da će svota biti još veća - 21 milijardu funti.

Vrhunski direktori u financijskom sektoru mogu računati na prosječni bonus od po dva milijuna funti (više od 20 milijuna kuna), najavljuje Centar za ekonomska i poslovna istraživanja (CEBR) iz Londona.

Menadžeri srednjeg ranga dobit će oko 1,5 milijuna funti. Najveće bonuse podijelit će, kako se procjenjuje, velike investicijske banke kao što su Lehman Brothers i Morgan Stanley, bankarsko-financijska grupa UBS, te financijska kuća Merrill Lynch, odnosno njihove podružnice u londonskom Cityju.

Općenito, većina namještenika u financijskim službama City-a očekuje u ovoj financijskoj godini bonuse koju su barem 50% viši nego lani, zahvaljujući rekordnim dobitima.

Najveće bonuse vjerojatno će dobiti Michael Sherwood i Richard Gnoddle, koji zajedno vode europske operacije američke investicijsko-bankarske kuće Goldman Sachs. Svaki od njih dobit će, kako se vjeruje, između pet i deset milijuna funti novčane nagrade.

Dalje od vrha, namještenici tvrtki koje su dobro poslovale mogu očekivati bonuse od nekoliko tisuća pa do nekoliko stotina tisuća funti - ovisno o njihovom radnom iskustvu i zaslugama.

Svoje bonuse oni će, kao i obično, vjerojatno potrošiti na brze automobile, nekretnine, skupa putovanja i najbolji šampanjac.

No CEBR je u svome istraživanju utvrdio da su veliki bossovi iz City-a počeli sve više ostavljati svoj novac i kod plastičnih kirurga, posebno za liposukciju, zatim uklanjanje vrećica ispod očiju, te tretmane protiv ćelavosti.

(A.T.)
Izvor:
Vjesnik

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.