Share
Tweet
Share
Send to friend

Većini Amerikanaca nevažna dob nadređenog

Istraživanje koje je provela američka tvrtka OfficeTeam pokazalo je kako 84% ispitanih zaposlenika ne bi osjećalo nelagodu ukoliko bi za nadređenog imali osobu mlađu od sebe.

Međutim, njih 89% ne bi imalo s tim problema čak niti ako bi im nadređeni bio stariji od njih. Istraživanje je provedeno na uzorku od 567 ispitanika starijih od 18 godina, koji rade u uredskom okruženju.

Tako su na pitanje koliko bi im ugodno bilo odgovarati nadređenom koji je mlađi od njih, 51% ispitanika odgovorilo "vrlo ugodno", a 33% njih smatra kako bi im to bilo "donekle ugodno". Potpunu neugodnost u takvoj situaciji imalo bi tek 3% ispitanika.

Što se pak tiče odgovornosti pred starijim nadređenim, za 70% ispitanika to bi bilo "vrlo ugodno", a "donekle ugodno" za 19% zaposlenika. Biti odgovoran nadređenom starijem od sebe, bilo bi "potpuno neugodno" za 2% ispitanih.

Izvršna direktorica tvrtke koja je provela istraživanje, Diane Domeyer izjavila je kako se u današnje vrijeme, po prvi puta u povijesti na istom radnom mjestu susreću četiri različite generacije zaposlenika, tvz. tihe generacije, generacija baby boomera te X i Y generacije. Ona je napomenula kako tvrtke prepoznaju koristi ove raznolikosti i u skladu s tim kvalitetno sastavljaju radne timove, zbog čega zaposlenicima velikom većinom nije važno je li im nadređeni mlađi ili stariji od njih.

(V.K.)
Izvor:
Yahoo Finance

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.