Share
Tweet
Share
Send to friend

Slušanje glazbe stimulira britanske zaposlenike

Sudeći prema rezultatima istraživanja koje je provela tvrtka Harrris Interactive, gotovo jedna trećina zaposlenika (32%) sluša glazbu na svom radnom mjestu, ali ne na radiju već koristeći iPod i slične mp3 playere.

Od tog broja ispitanika, 79% njih misli kako na taj način održavaju svoje zadovoljstvo i razinu produktivnosti.

Istraživanje je također pokazalo kako 10% ispitanih koji glazbu slušaju preko svojih osobnih mp3 playera, to čine više od polovicu radnog vremena.

Postotak onih koji smatraju kako slušanje glazbe pridonosi njihovoj produktivnosti i zadovoljstvu najveći je među mlađim ispitanicima u dobi od 18 do 24 godine (90%) te onih malo starijih u dobi od 30 do 39 godina (89%). Međutim, nije mala brojka niti onih starijih koji misle kako im glazba koristi, što potvrđuje i njih 55 posto.

No kako na radnim mjestima sve elektroničke naprave, poput mobitela, blackberry uređaja i tome sličnog mogu predstavljati potencijalni rizik učinkovitosti i sigurnosti, isto je i sa mp3 playerima, pogotovo na radnim mjestima gdje zaposlenici dosta komuniciraju jedni s drugima.

(V.K.)
Izvor:
CCH

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.