Share
Tweet
Share
Send to friend

Nove Ruskinje pokreću rusko gospodarstvo

Iako samo u Moskvi žive 24 dolarska milijardera, svi su, osim supruge moskovskog gradonačelnika, muškarci. Neke su žene ipak uspjele svojim poslovnim uspjesima postati pokretačka snaga ruske ekonomije, piše američki časopis Fortune.

Te žene imaju ekstravagantne potrošačke navike, a za njih je skovan poseban izraz "Nove Ruskinje". Mi smo dragocjenije od nafte, rekla je novopečena bogatašica Olga Sviblova, direktorica Moskovske kuće fotografije.

Irina Balakina je nakon što ju je ostavio muž morala prodavati nakit da bi prehranila kćer, a počela je kao recepcionarka u moskovskom uredu Reutersa. Danas je direktorica agencije Factiva za Rusiju.

Olga Sloutsker, nekadašnja ruska prvakinja u mačevanju, 1993. je sa 400 tisuća dolara posuđenih od muža (bankara iz St. Peterburga) pokrenula lanac luksuznih fitness klubova. Vratila je svaki cent, a u rujnu je prodala manjinski udjel u svojoj tvrtki za 30 milijuna dolara.

Olga Dergunova je sa 30 godina vodila Microsoft u Rusiji, a pokrenula je jednu od prvih privatnih softverskih tvrtki u Rusiji. S mužem bankarom natječe se tko će zaraditi više novca.

Aidan Slakhova, najuspješnija trgovkinja umjetninama u Rusiji, tvrdi da je sovjetski sustav učinio muškarce "pasivnim" pa su se zbog toga mnogi brakovi, uključujući i njezin, raspali.

(A.T.)
Izvor:
business.hr

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.