Share
Tweet
Share
Send to friend

Amerikanci ovisni o Internetu

U Sjedinjenim Državama ovisnost o Internetu je toliko raširena kao i bolest alkoholizma, pokazalo je to najnovije istraživanje Medicinske škole Sveučilišta Stanford.

Naime, znanstvenici Medicinske škole Sveučilišta Stanford u Silicon Valley-eu pojasnili su da telefonska anketa pokazuje da jedan od 8 Amerikanaca pokazuje znakove "problematičnog ponašanja prilikom korištenja Interneta".

Prema riječima glavnog voditelja istraživanja Elias Aboujaoude, zabrinjavajući je podatak da se osobe se skrivaju dok surfaju Internetom, ili da moraju biti stalno na vezi (online) kako bi bili dobrog raspoloženja, poput alkoholičara koji moraju imati bocu pića.

Amerikanci koriste Internet poput lijeka. Očito je da je nešto pošlo po zlu jer većina njih ne želi priznati da su ovisni o Internetu te skrivaju podatak koliko vremena provode surfajući, rekao je Aboujaoude.

Prema preliminarnim rezultatima, ovisnik o Internetu najčešće je osoba koja nema partnera, srednjoškolskog obrazovanja, a surfajući Internetom provodi oko 30 sati tjedno.

(A.T.)
Izvor:
breitbart.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.