Share
Tweet
Share
Send to friend

Većina Britanaca žrtvovala bi svoju karijeru zbog ženinog uspjeha

Ako je suditi prema najnovijem istraživanju većina muških Britanaca učinili bi dosta toga za ženinu karijeru. Naime, samci, u dobi od 25 do 45 godina, napustili bi uspješnu karijeru i grad u kojem žive kako bi bili pružili potporu ženi koju vole.

Istraživanje britanskog website-a Parship provedeno je na uzorku od 5.800 samaca, žena i muškaraca. Čak 59% muškaraca navelo je da bi napustili svoju karijeru ako im partnerica ima mogućnost zaraditi više novca.

Šest od 10 njih je reklo da bi promijenili mjesto stanovanja kako bi pružili potporu ženi koju vole, dok bi 61% ispitanika preuzelo teži dio posla na sebe kako bi više kvalitetnog vremena proveli s partnericom.

Žene ispod 40-ih, manje su darežljive prema muškarcima prilikom određivanja životnih prioriteta. Za 78% ispitanih žena poslovna karijera je važnija od bilo kojeg odnosa prema partneru. Samo 31% njih navelo je kako ima namjeru udati se u idućih pet godina, dok tek 28% njih planira imati djecu.

(A.T.)
Izvor:
Personneltoday

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.