Share
Tweet
Share
Send to friend

Business casual istisnuo tradicionalne standarde poslovnog

Jeste li se ikad zapitali koja je odjeća prikladna za posao ali i za intervju? Prema rezultatima istraživanja koji su proveli site-ovi, Yahoo, HotJobs i Banana Republic, većina zaposlenika nosi ležerniju odjeću na posao (business casual).

Također, sve manje tvrtki donosi posebne pravilnike o odijevanju kojih se zaposlenici moraju strogo pridržavati.

Ležerniji stil odijevanja prikladniji je i za intervjuu. Tako je, primjerice, većina poslodavaca navela kako odijelo na razgovoru za posao izgleda jako službeno.

Zanimljiv je podatak kako ipak većina posloprimca provede gotovo cijelu noć ispred ormara tražeći ispravnu odjeću za intervju.

U zaključcima istraživanja navodi se kako je čvrste tradicionalne standarde poslovnog odijevanja potpuno zamijenio ležerni stil odijevanja. Tako su tamna poslovna odijela postala potrebna samo u posebnim prilikama.

Također, prema istraživanju se savjetuje ležerniji stil jer se na taj način osoba osjeća opuštenijom na poslu.

Zanimljivo je da je američko istraživanje slično indijskom. Naime, u Indiji se također propisuje casual dress code, dok se klasični stil odijevanja sve više povlači iz mode.

(A.T.) Izvor:
The Hindu Business Line

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.