Share
Tweet
Share
Send to friend

Sajam luksuza u Rusiji

Krah Sovjetskog Saveza donio je val promjena u Rusiji, gdje se radilo za nisku plaću, a riječ luksuz nije postojala. No, nakon promjena rodila se nova klasa superbogataša koji su počeli kupovati najskuplju robu koju su mogli naći na tržištu.

Kako tajkuni, zbog kupnje, ne bi morali putovati izvan zemlje, trgovci su odlučili približiti robu klijenteli te su tako osnovali godišnji sajam najskuplje robe na svijetu.

Proteklog vikenda održan je još jedan u nizu tih sajmova, na kojem se mogao kupiti mobilni telefon Gold Vish po cijeni od 18 do 150.000 dolara. Za najluksuzniju verziju tog telefona, napravljenu od bijelog zlata i optočenu dijamantima, trebalo je izdvojiti čak 1,27 milijuna dolara, a kupci su dobivali certifikat s natpisom "najskuplji mobilni telefon na svijetu".

Na sajmu se našao i Bugatti Vernon s cijenom od 1,65 milijuna dolara, kojeg je neimenovani bogataš platio u gotovini! Osim luksuznih vozila te telefona, na sajmu su se mogli kupiti i skupocjeni ručni satovi, odjeća, zrakoplovi te jahte.

Inače, Rusija ima 25 milijardera i 88.000 milijunaša, a taj broj stalno raste.

(T.N.)
Izvor:
Poslovni dnevnik

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.