Share
Tweet
Share
Send to friend

Britanci u samo pola dana potroše 350 milijuna funti

Britanski zaposlenici u samo 12 sati nakon isplate plaća potroše čak 350 milijuna funti, pokazalo je istraživanje društva Britannia Building Society provedeno na 2.000 ispitanika.

Prema rezultatima istraživanja više od jedan milijun zaposlenika potroši oko 100 funti tijekom pauze za ručak na dan isplate, a gotovo 2,5 milijuna tu svotu potroši do ponoći istog dana, dok su također milijuni Britanaca priznali da će potrošiti 200 funti na zabavu i izlaske u prvom tjednu od isplate plaće.

Više od 75% muškaraca zarađeni novac će potrošiti na restorane i catering, nove tehnologije i odjeću, a ženama su ipak draže nove cipele, zavodljiva odjeća te romantične večere. Najbrži u trošenju plaće su stanovnici sjeverozapadne Engleske koji ostanu bez novaca već 19 dana nakon isplate, kad je riječ o mjesečnoj, a ne tjednoj plaći.

Posljednjih osam dana u mjesecu prosječni Britanac raspolaže sa samo 60 funti, a tada obično počnu odlaziti na ručak kod roditelja, voze se autobusom ili stopiraju kako ne bi trošili na gorivo. I dok neki od njih pokušavaju štedjeti kako bi preživjeli cijeli mjesec, ostali ulaze u dugove na kreditnim karticama kako bi si osigurali životni stil na kakav su navikli.

(T.N.)
Izvor:
DailyRecord.co.uk

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.