Share
Tweet
Share
Send to friend

Uspravno sjedenje nije idealno za uredske zaposlenike

Škotski i kanadski istraživači upotrijebili su novu metodu magnetske rezonance (MRI) kako bi dokazali da uspravno sjedenje nije idealno za uredske zaposlenike.

Naime, istraživanje koje je nedavno predstavilo Radiological Society of North America pokazalo je da je najbolji položaj sjedenja za uredskim onaj prema kojemu je kralježnica nagnuta na stolici za 135 stupnjeva.

Stručnjaci smatraju da pogrešno uspravno sjedenje izaziva lumbalni bolni sindrom. Sjedenju na radnom mjestu treba posvetiti posebnu pozornost jer prema podacima Udruge britanskih kiropraktičara čak 32% populacije provodi vrijeme sjedeći za stolom 10 i više sati na dan.

Čak polovica njih ne napušta stol niti kada ruča, dok dvije trećine Britanaca odmara sjedeći na stolicama ili foteljama u svojim domovima i nakon napornog radnog dana.

Novo istraživanje je pokazalo kako sjedenje pod kutom od 90 stupnjeva nije ispravno kao što se prije smatralo već da je opuštajuća pozicije za leđa onda kada sjedite tako da su vaša leđa naguta za 135 stupnjeva unazad a vaša stopala dodiruju tlo.

(A.T.) Izvor:
BBC

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.