Share
Tweet
Share
Send to friend

Najbolji proizvodi za biznismene

Svake godine proizvođači računala i industrija uz njih vezana na tržište izbace na stotine proizvoda. Neki su bolji, neki lošiji, a u 2006. bismo bez problema i hardver i softver mogli svrstati u dvije kategorije.

Kandidata za "Najbolje u 2006." ima dosta, ali ima ih i za top-ljestvicu "Katastrofa godine".

Pojava Intelovih procesora Core Duo donijela je prijenosnicima dotad neviđenu snagu u mobilnom svijetu. To je popraćeno i vrlo velikom autonomijom, što će cijeniti svatko tko više sati rabi prijenosnik pomoću baterija.

Najljepši je prijenosnik, a mišljenje dijele i Mac fanatici i ljubitelji PC-a, Mac Pro. Pogonjen dvojezgrenim procesorima, s mjestom za 16 gigabajta radne memorije, golemim prostorom na tvrdom disku i nVidia grafičkom karticom, svaku prezentaciju, proračun ili drugi poslovni zadatak odradit će bez ikakvih problema.

Za crtanje likova iz igara te za Excell tablicu brine se grafička kartica nVidia GeForce Go 7900, koja "vrti" Doom 3 sa 170 frameova u sekundi. Na hrvatskom: iznimno je brza. Time se odlikuju i čipovi koji se brinu za bežično povezivanje, čime je zaokružena poslovna komponenta.

"Najcool" mobitel je, smatramo, Motorola Q. Vrlo tanak i vrlo lagan, s ekranom od 2,5 inča, uz uobičajene telefonske opcije može reproducirati glazbu za trenutke poslije poslovnog sastanka.

Za one koji preferiraju BlackBerry, Pearl je pravi izbor. Primarno je namijenjen za manipulaciju elektronskom poštom, i to radi savršeno, a ne zaostaju ni kalendar i kontakt-lista.

Od ostalih aplikacija tu su plejeri pomoću kojih možete slušati glazbu ili gledati videozapise, a možete snimati i fotografije 1,3-megapikselnom kamerom. S BlackBerryjem se može i telefonirati, i to u cijelom svijetu, bilo gdje se zateknete.

Appleova serija glazbenih svirača iPod dobila je ove godine nove uređaje.

(A.T.) Izvor:
Poslovni dnevnik

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.