Share
Tweet
Share
Send to friend

Zagrebački bokci za menadžere godine

Josipu Nevenku Krznariću i Udruzi Zagrebački bokci trebala bi, prema Novom listu, biti dodijeljena titula menadžera godine jer su to zaslužili svojim postignućima.

Samo na starom papiru i namještaju 2006. je prikupljeno 100.000 kuna koje su podijeljene potrebitima, a koji su osim novca ove godine dobili i hranu, odjeću, drva i bojlere.

Bokci kažu kako se na taj način brinu o sebi sličnima, a svojim volonterima su ovaj Božić poklonili pakete namirnica sa šećerom, brašnom i mlincima, a potpredsjednica Udruge Nela Britvić kaže kako se za svakog od njih našlo i božićno drvce.

No, Bokci ne šire radost samo pred blagdane već kroz cijelu godinu. Tako u kolovozu spašavaju Zagrepčane od ambrozije, a ostatak godine dijele donacije.

"To ne trebaju biti velike stvari, siromasi se vesele i jabukama, a zimi najviše drvima", kaže Britvić koja je dodala da je ove godine, zajedno sa Zrinjevcem, podijeljeno preko 100 metara drva.

Međutim, kako zlouporaba pomoći uvijek ima Bokci su se povezali s Centrom za socijalnu skrb i Gradskim uredom za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje, te će se veće stvari, poput bojlera dijeliti "bokcima" samo s popisa.

(T.N.)
Izvor:
Novi list

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.