Share
Tweet
Share
Send to friend

Njemačke trudnice odgađaju porod zbog veće naknade

Mnoge Njemice koje bi ovih dana trebale postati majke pokušavaju odgoditi porod za početak siječnja kada će steći pravo na velikodušniju financijsku pomoć vlade.

Naime, roditelji djece rođene u sljedećoj godini steći će pravo na pomoć u visini od 25.200 eura kako bi im se olakšao financijski teret roditeljstva.

Oni roditelji čija djeca dođu na svijet čak i minutu prije ponoći neće dobiti veću vladinu pomoć, već će im biti isplaćena pomoć po sadašnjem sistemu u kojem roditelji od države primaju 7.200 eura u razdoblju od dvije godine.

Novac kao pomoć roditeljima je inicijativa vlade da se podigne natalitet u Njemačkoj. Njemice imaju u prosjeku 1,37 djece, dok je za održavanje stabilnosti populacije taj prosjek potrebno povećati na 2,1 djece po majci.

Liječnici upozoravaju na rizike vezane uz uzimanje lijekova koji bi mogli odgoditi porod, ali i ugroziti život djeteta.

Stoga su se mnoge njemačke trudnice odlučile izbjegavati konzumaciju crnog vina, curry i fizičke aktivnosti za koje se vjeruje da mogu dovesti do ranijeg poroda.

(A.T.) Izvor:
BBC News

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.