Share
Tweet
Share
Send to friend

Najbogatiji građani u Hrvatskoj u 2006. kupili 11 aviona i 53 porschea

Imati, a još više pokazati koliko imaju, životni je moto nekih hrvatskih bogataša. Prema nepisanom pravilu, prije ljeta na vezove u prestižnim marinama stižu nove jahte, a potkraj godine kupuju se automobili od kojih zastaje dah. U međuvremenu se kupuju zrakoplovi iz ljubavi prema rekreativnom letenju.

Ako je suditi prema registru zrakoplova u Ministarstvu prometa, sve se više bogataša časti zrakoplovima ove ih je godine kupljeno 11.

Tu sliku o dvije Hrvatske upotpunjava i podatak da gotovo i nema sajma nautike na kojem upravo hrvatski kupci nisu među najzainteresiranijima za nove modele luksuznih ljepotica čije cijene debelo prelaze milijun eura.

Hrvati ne mogu ni bez automobila, koji su statusni simboli, poput ručno šivanih skupih odijela, satova, cipela, bundi. Ove godine luksuznih je kupljeno čak 4000.

Čak su i porschei postali svakodnevica, a ove godine kupljene su 53 nove jurilice. Ferrari i maserati još uvijek ostavljaju bez daha, a novih "letećih konjića" lani je registrirano čak sedam, dok se hrvatskim naljepnicama okitilo pet skupih maseratija.

Hrvatski muškarci, uglavnom poduzetnici s juga, vole i čvrste i robusne hummere, kojih je registrirano čak devet.

(A.T.)
Izvor:
Večernji list

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.