Share
Tweet
Share
Send to friend

On-line klađenje britanske poslodavce stoji 300 milijuna funti godišnje

Najnovije istraživanje pokazalo je kako on-line klađenje za vrijeme radnog vremena, britanske poslodavce košta više od 300 milijuna futni godišnje.

U rezultatima istraživanja se navodi kako se 30% uredskih zaposlenika diljem Britanije barem jedanput kladilo putem Interneta ili poznaju osobu koja se okladila.

U istraživanju, koje je provela konzultantska kuća Morse, nagađa se kako su pojedinci u mogućnosti provesti i 13 sati godišnje na on-line klađenje.

Glasnogovornik Morse-a, Philip Wicks navodi kako porastu on-line klađenja pridonosi dostupnost informacija na Internetu, zbog čega je zaposlenicima izrazito jednostavno uplatiti on-line okladu. Tome još pridonosi i činjenica kako mnoge tvrtke ne nadziru Internet promet svojih zaposlenika.

U istraživanju je ispitano 664 uredskih zaposlenika, od kojih se kladi 38% muškaraca i 21% žena. Oklade se najčešće uplaćuju na britansku nacionalnu lutriju, nogometne utakmice, utrke konja i on-line poker turnire.

(V.K.)
Izvor:
BBC

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.