Share
Tweet
Share
Send to friend

Dvadeset najbogatijih žena iz svijeta zabave

Na listu 20 najbogatijih žena u industriji zabave, prema magazinu Forbes, mogu ući samo zvijezde koje neto zarade 45 milijuna dolara. Na njoj se nalaze utjecajne žene današnjice iz svijeta glazbe, televizije, filma i izdavaštva, a isključene su one koje žive od tantijema, poput Barbre Streisand.

Najteže je, piše Forbes, bilo procijeniti imovinu zvijezdi s dugogodišnjom uspješnom karijerom, poput Madonne koja je od 1980-ih prodala oko 200 milijuna albuma.

Većina žena s liste je najviše novca zaradila kroz svoja multimedijska carstva. Primjerice, Jennifer Lopez uz glazbenu i filmsku karijeru ima uspješan posao s vlastitom linijom parfema i odjeće.

Autorica knjiga o Harryu Potteru, J.K. Rowling uživa u milijunima dolara, ne samo od knjiga, već i od prodaje povezanih proizvoda te zarade od filmova. Supermodel Gisele Bundchen svoje bogatstvo od 70 milijuna dolara stekla je i od uspješne linije sandala, koja se prodaje u Brazilu.

Najmlađe žene na listi su dvadesetogodišnje blizanke i nekadašnje dječje zvijezde, Mary-Kate i Ashley Olsen. Sestre su svoje multimedijsko carstvo i tvrtku Dualstar Entertainment izgradile na slavi koju su stekle u seriji "Puna kuća" iz sredine 1980-ih, a njihovo bogatstvo je procijenjeno na 100 milijuna dolara.

Bivša tinejdžerska pjevačica, Britney Spears sa sadašnjih 25 godina, poput sestri Oslen, vrijedi oko 100 milijuna dolara, a većinu je zaradila prodajom preko 75 milijuna albuma. No, Spears je svoj budžet popunila i profitabilnom linijom parfema te multimilijunskim sponzorskim ugovorima.

Najbogatija glumica na listi je Julia Roberts koja je svojih procijenjenih 140 milijuna zaradila film po film. Zvijezda filma "Zgodna žena" bila je prva zvijezda u Hollywoodu koja je mogla zahtijevati plaću od 20 milijuna dolara po filmu, što je do tada bilo rezervirano samo za glumce.

Televizijska voditeljica Martha Stewart je jedina žena na listi čije bogatstvo varira gotovo svake sekunde, a 650 milijuna dolara zaradila je uglavnom na 28 milijuna dionica u izdavačkoj tvrtki "Martha Stewart Living Omnimedia. Usprkos kratkom zatvorskom izletu, kada se morala odreći titule izvršne direktorice, još uvijek "diže" godišnju plaću i bonuse u iznosu od dva milijuna dolara.

Lista 20 najbogatijih žena iz svijeta zabave

1. Oprah Winfrey
2. J.K. Rowling
3. Martha Stewart
4. Madonna
5. Celine Dion
6. Mariah Carey
7. Janet Jackson
8. Julia Roberts
9. Jennifer Lopez
10. Jennifer Aniston
11. The Olsen Twins
12. Britney Spears
13. Judge Judy
14. Sandra Bullock
15. Cameron Diaz
16. Gisele Bundchen
17. Ellen DeGeneres
18. Nicole Kidman
19. Christina Aguilera
20. Renee Zellweger

(T.N.)
Izvor:
Forbes

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.