Share
Tweet
Share
Send to friend

Romantična zanimanja

Neke osobe svoju ljubav iskazuju pišući pisma, pjesme, radeći večeru ili poklanjajući buket ruža i bombonijera. Portal MSN sastavio je listu zanimanja koja služe u svrhu ljubavi.

Čokolader

Voljenoj osobi često poklanjamo čokoladu ili bombonijeru. Čokolader nije samo slastičar, već osoba koja i sama uživa u čokoladi. Svjesna je da ponekad pripravlja čokoladu koju će netko pokloniti voljenoj osobi.

Prema američkom istraživanju National Retail Federation, čak 47% ljubitelja čokolade planira voljenoj osobi na Valentinovo pokloniti bombonijeru.

Pisac ljubavnih romana

Ljubavne romane čitaju romantičari. "Što može biti romantičnije od pisanja ljubavnih priča?", reći će vam gotovo svaki pisac. Pisci "ljubića" smišljaju likovima karaktere. "Najbolji dio moga posla je to što svakom liku mogu omogućiti da se iznova zaljubi", rekla je spisateljica ljubavnih romana Debra Salonen. Zanimljiv je podatak američke Udruge ljubavnih pisaca (The Romance Writers of America) koji govori da su ljubavni naslovi u 2004. zaradili čak 1,2 milijardi dolara u Sjedinjenim Državama.

Prodavač ženskog donjeg rublja

Opis posla mu je da savjetuje osobe koje se vole. "Za neke parove nije ništa romantičnije od svilene odjeće", pojasnit će vam većina prodavača. Prodavač ženskog rublja pomaže mušterijama kako bi odabrali ono najbolje za njih. Prema podacima američke organizacije NPD Group, industrija donjeg rublja u Americi zaradi i do 14,8 milijardi dolara godišnje.

Cvjećar

Cvjećar mora voljeti bilje. A oni koji ga kupuju – također ga vole. On izrađuje od malih buketa do velikih svadbenih aranžmana, a da bi buket izgledao što ljepše i posebnije, potrebno je unijeti kreativnosti u rad. Prema podacima američke Udruge cvjećara (Society of American Florists), na Valentinovo se proda oko 180 milijuna cvijeća.

Osoba za planiranje vjenčanja

Ima li boljeg posla od planiranja vjenčanja? To će vam reći gotovo svaka osoba čije je to zanimanje. To je osoba koje će učiniti sve kako bi mladencima njihov dan učinila najljepšim.

(A.T.)
Izvor:
MSN

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.