Share
Tweet
Share
Send to friend

Kako vam osjetila mogu uljepšati radni dan

Kako više uživati u radu? Naime, još prije nekoliko godina dokazano je da osjetila poput mirisa i dodira utječu na mozak.

Chris Scharrer, izvršni direktor tvrtke Leadership Oakland, pokušao je približiti zaposleniku njegovo radno mjesto pomoću vida, sluha, okusa, dodira i njuha kako bi mu uljepšao radni dan.

Prema njegovim riječima, današnji ritam života ne dozvoljava običnom čovjeku da uživa u svim ljepotama koje ga okružuju.

Vid

Uzmimo za primjer prometnu gužvu na putu prema radnom mjestu. Scharrer savjetuje da se na putu za posao ne usredotočite samo na prijevozno sredstvo i gužvu. Savjetuje, naime, da promotrite okolinu koja vas okružuje. "Fotografirajte najdraži prizor ili uberite najdraže cvijeće te njime ukrasite ured".

Sluh

Zapitajte se što čujete svako jutro na putu do posla? Je li to prometna gužva i vijesti na radiju ili slušate svoj omiljeni CD kako bi vam početak dana bio ljepši.

Okus

Tijekom dana, za ručak ili pauzu, kupite hranu kojoj se veselite. Nije važno je li to fini ručak, naranča ili čokolada. Ponekad vam i najmanji komadić hrane može uljepšati dan.

Dodir

Jeste li osjetili kako je ugodno svako jutro prigrliti šalicu vruče kave ili čaja? Dan je nakon toga ugodniji.

Miris

Jeste li znali da mirisi mogu utjecati na produktivnost zaposlenika? Stručnjaci savjetuju svim tvrtkama da protiv stresa u uredima koriste eterična ulja.

(A.T.)
Izvor:
azcentral.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.