Share
Tweet
Share
Send to friend

Američki direktor zabranio slanje e-mailova petkom

Planirate poslovni sastanak? Pošaljite e-mail. Trebate hitno poslati izvještaj? Pošaljite e-mail. U poslovnom svijetu gotovo da i ne postoji nešto što ne možete riješiti putem e-maila.

Međutim, broj e-mailova sve je veći. Prošlogodišnje istraživanje američke tvrtke za tehnološka istraživanja Radacati Group pokazalo je da se svakog dana u svijetu pošalje više od 170 milijardi e-mailova, znači 2 milijarde svake sekunde.

Prema riječima izvršnog direktora čikaške tvrtke U.S. Cellular Jaya Ellisona neki od e-mailova izuzetno su važni, dok za neke e-mailove nema opravdanja jer su poslani samo zbog toga što mnogi smatraju da je lakše sastaviti e-mail od komunikacije 'licem u lice'.

Prije dvije i pol godina Ellison je došao na zanimljivu ideju. Naime, u prosjeku je primao oko 200 e-mailova dnevno. Nakon toga odlučio je uvesti zabranu korištenja e-maila petkom.

"Sastanite se s vašim radnim timom lice u lice! Ponekad uzmite telefon i nazovite vaše suradnike", zapisao je tada u izvještaju za zaposlenike.

Njegova ideja bila je prihvaćena kao "udar munje". Čak ga je i direktorica marketinga Kathy Volpi proglasila ludim. No, ubrzo je ideja bila prihvaćena.

Naime, zamijećeno je da se zaposlenici koji su svakodnevno komunicirali putem e-maila nikad nisu upoznali. Nisu ni znali, primjerice, da im je kolega udaljen samo nekoliko stolova.

Stoga je taj način 'nove' komunikacije u potpunosti primijenio rad tvrtke. Uočeno je da se i broj e-mailova znatno smanjio pa je zaposlenicima olakšan rad.

(A.T.) Izvor:
abcnews.go.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.