Share
Tweet
Share
Send to friend

Ferrari najbolji poslodavac u Europi

Osim što ima jedinstvene automobile, zapažen uspjeh u Formuli 1 te je jedan od najpoznatijih brandova na svijetu, Ferrari od nedavno nosi i titulu najboljeg mjesta za rad u Europi.

Pokazalo je to istraživanje organizacije "Great Place to Work Institute", provedeno na području Europe na uzorku većem od tisuću kompanija.

U Ferrariju ovu titulu doživljavaju kao najbolje priznanje za sva materijalna i organizacijska sredstva koja su posljednjih godina uložena kako bi svojim zaposlenicima omogućili najbolje radne uvjete, a također predstavljaju snažan poticaj za daljnji rad.

Ovaj rezultat još je jedan u nizu Ferrarijevih velikih uspjeha, s obzirom da je Ferrari Maserati Group 2003. godine izabran kao najbolji poslodavac i Italiji.

Tajna uspjeha krije se u projektu kojeg krajem devedesetih pokrenuo predsjednik Luca di Montezemolo, pod nazivom "Formula Uomo", za koji je inspiraciju dobio na temelju uspjeha i ambicija u Formuli 1. Ovim projektom pokrivaju se tri temeljna područja: radna okolina i struktura, stručno usavršavanje i napredak te osobne i obiteljske pogodnosti.

Ovaj program funkcionira po principu da ljude gleda kao glavni potporanj radnog sustava kompanije zbog čega se stalno teži povećavanju opsega raznih mogućnosti za zaposlenike i stimuliranju njihove kreativnosti. Pri tome se posebno naglašava kako svatko od njih mora svojim radom doprinositi uspjehu kompanije.

Od ostalih pogodnosti ovog programa, svakako je posebno istaknuti medicinske preglede za djecu zaposlenika, preventivne liječničke preglede te mnoge druge pogodnosti.

(V.K.)
Izvor:
scoop.co.nz

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.