Share
Tweet
Share
Send to friend

Zbog EP-a u nogometu Poljska vraća 200.000 radnika

Poljska će morati iz Irske i Velike Britanije privući natrag oko 200.000 radnika kako bi uspjeli na vrijeme završiti gradnju i rekonstrukciju svih stadiona i ostale infrastrukture, za održavanje Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine.

Naime, Poljska je zajedno sa Ukrajinom dobila domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva, međutim ekonomisti upozoravaju kako se s gradnjom nove infrastrukture i planiranjem treba što prije započeti.

Kako je veliki broj Poljaka, nakon ulaska te zemlje u EU, otišao raditi u Veliku Britaniju i Irsku, gdje su stekli bogato iskustvo uglavnom u građevinskom sektoru, očekuje se da će Poljska prvenstveno ciljati na povratak tih radnika.

Osim poboljšanja nogometnih stadiona, hotela i ostale turističke infrastrukture, poljska je Vlada izjavila kako ovaj veliki događaj želi iskoristiti i za veliko unaprjeđenje prijevozničkog sektora, pod čime podrazumijevaju i restrukturiranje prometnica, kolodvora i željeznica.

Veliki broj Poljaka na radu u stranim zemljama izrazio je želju za povratkom u domovinu za vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva. Mnogi su čak naznačili kako pristali raditi i za manju plaću ili čak besplatno, kako bi pomogli u pripremama svoje zemlje.

(V.K.)
Izvor:
Personneltoday

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.