Share
Tweet
Share
Send to friend

Japanski policajac ranio se nožem da dobije slobodne dane

Premoren zbog prekovremenih sati, japanski je policajac samog sebe ranio nožem u trbuh kako bi dobio slobodne dane za odmor.

Naime, Tomoyuki Mukaide, koji je radio kao zamjenik inspektora, dva je mjeseca bio bez i jednog slobodnog dana kada se u svom stanu na sjeverozapadu Japana još 23. svibnja ranio nožem za voće u trbuh, ali je policiji javio kako ga je napala nepoznata osoba kada joj je otvorio vrata od stana, potaknuvši time cijelu istragu zbog pokušaja ubojstva.

Ipak, istražitelji su posumnjali u priču 44-godišnjeg policajca zbog nelogičnosti u opisu napadača, a i zbog činjenice da je čekao više od sat vremena prije nego što je nazvao policiju nakon navodnog napada na njega.

Policajac je priznao da je izmislio cijelu priču tek kad je uvidio da ne može izmisliti i svjedoke.

Prekovremeni rad i nerazumni šefovi često je problem koji muči japanske radnike. Prošloga je mjeseca 205 radnika zatražilo slobodne dane zbog zdravstvenih problema uzrokovanih radom, što je 65% više njih nego u 2005.

Također, zabrinjavajuća je činjenica da se povećao broj ljudi koji su počinili samoubojstvo zbog sličnih problema.

(A.T.)
Izvor:
Mail Guardian

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.