Share
Tweet
Share
Send to friend

Najstariji raznosač novina ima 102 godine

Kada mu u 5,30 zazvoni budilica 102- godišnji Homer Plackmeyer ne može se okrenuti i ponovno zaspati jer mora na posao. Naime, Homer Plackmeyer je najstariji raznosač novina.

Ono što je najzanimljivije je da to radi volonterski te za to ne dobiva plaću.

Kako kaže, sve je počelo prije tri godine kada se doselio u dom umirovljenika Parkside. Tada je njegov posao radila jedna žena, a on je smatrao kako to nikako nije posao za damu.

"Ta dama nije mogla podizati tu količinu novina", objasnio je Plackmayer.

Plackmayer je odrastao u gradu St. Charles, a svoj 51- godišnji radni vijek proveo je kao prodavač i menadžer u raznim dostavljačkim tvrtkama, sve dok 1983. godine nije otišao u mirovinu.

Također, u njegovom životopisu možete pronaći i iskustvo dostavljača. Naime, prije 90 godina, kada je bio 12-godišnjak, imao je dio grada u kojem je svakodnevno dijelio letke koje su reklamirale projekcije nijemih filmova. Sada Homer ima sličnu rutu po staračkom domu.

Tako taj umirovljenik svakoga dana pokupi novine, razvrsta ih te ih podijeli po apartmanima. Zanimljivo je da za 20-ak minuta podijeli čak 25 do 30 primjeraka novina.

(A.T.)
Izvor:

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.