Share
Tweet
Share
Send to friend

Psiholog postao šaptač lavovima

Kevin Richardson toliko je povezan s velikim mačkama da često prespava u njihovom zagrljaju te tvrdi da nema strah od lavova jer s njima komunicira.

Richardson trenutno radi u blizini Johannesburga u Južnoj Africi gdje svoj neobičan način komunikacije s životinjama koristi i u radu s gepardima, leopardima te nepredvidljivim hijenama.

Naime, Amerikanac često provodi vrijeme među životinjama, a o njegovom posebnom odnosu prema njima govori i podatak da je hijenama čuvao mladunčad.

Ipak, lavovi su mu najveći ljubimci. Prema njima osjeća bezuvjetnu ljubav, a svakog lava tretira pojedinačno, "razgovara" s njime, brine o njima i, ono najvažnije, gleda na njih s velikim poštivanjem.

Bivši student psihologije nekoć je radio s pacijentima, no prije deset godina okrenuo se radu sa životinjama jer je došao do zaključka da s lavovima može stvoriti posebnu povezanost.

Pamti samo jedno negativno iskustvo kada ga je napao četverogodišnji mužjak koji ga je srušio na tlo i nije ga prestajao gristi sve dok mu kolege nisu priskočile u pomoć.

Kevin kaže da najbolji kontakt uspostavlja s tek rođenim životinjama, ali tvrdi da s lavovima može uspostaviti prijateljski odnos samo ako su mlađi od godine dana jer je to jedini način na koji se s njima može povezati.

"Većina životinja me prihvaća bez problema jer ne koristim štapove, bičeve i lance nego samo svoje strpljenje. To može biti opasano, ali za mene to je strast a ne posao", rekao je Kevin.

(A.T.)
Izvor:
Daily Mail

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.