Share
Tweet
Share
Send to friend

Pomoćnici kenijskih ministara žale se na manjak posla

Najmanje 30 pomoćnika ministara u vladi u Nairobiju, poslalo je kenijskom predsjedniku Mwaiu Kibakiju pismo u kojem se žale kako nemaju posla.

Primjerice jedan od njih, pomoćnik kenijskog ministarstva ribarstva Abu Chiaba napomenuo je kako svakodnevno dolazi u ured i samo čita novine, dok njegov kolega iz ministarstva životinjskih rezervata i turizma Kalembe Ndile također ističe kako o svim političkim odlukama, pa onim svog ministarstva saznaje iz tiska.

Inače Kenija ima 33 ministra od kojih neki imaju i po dva pomoćnika pa je zaposleno njih 50, a na njihove se plaće i povlastice godišnje utroši više od 9 milijuna dolara proračunskog novca.

U zajedničkom pismu koje su poslali predsjedniku pomoćnici ističu kako svojim poreznim obveznicima duguju da njihov posao bude u skladu s novcem koji za to primaju te od njega traže da im jasno navede koje su njihove obveze te da ih se tretira jednako kao i zamjenike ministra.

Iako je njihov potez naišao i na odobravanje nekih od sadašnjih ministara koji su nekada bili pomoćnici, mnogi Kenijci se pitaju zašto im je bilo potrebno toliko vremena kako bi se požalili na nedostatak posla.

(V.K.)
Izvor:
BBC

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.