Share
Tweet
Share
Send to friend

Hakeri žele prevariti direktore

Hakeri sve češće napadaju direktore korporacija pokušavajući ih natjerati da skinu maliciozni softver kako bi ga iskoristili za krađu važnih podataka o kompanijama u kojima rade, navedeno je u izvještaju tvrtke MessageLabs.

Naime, tvrtka MessageLabs koja se bavi prodajom antivirusnih programa i skeniranjem e-mailova radi zaštite kompanija uočila je da su 26. lipnja pojedine osobe na visokim pozicijama u velikim kompanijama primile ukupno 500 e-mailova sa spamom ili određenim virusom.

A zaključili su da prosječno 10 e-mailova sa spamom ili zaraženim privitkom dolazi na oko 200 milijuna različitih adresa dnevno.

Prema riječima Marka Sunnera iz tvrtke MessageLabs, veliki broj tih mailova sadrži ime i titulu drugih zaposlenika u nazivu te sadrži zaraženi privitak tako da se čini da mailovi dolaze od poznate osobe.

Statistički podaci pokazuju da najviše zaraženih e-mailova dolazi na adrese izvršnih direktora i direktora financija.

"Još nismo uspjeli saznati tko su ti hakeri", rekao je Sunner, no naglasio je kako su direktore kompanija obavijestili o problemu.

(A.T.)
Izvor:
zdnet.co.uk

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.