Share
Tweet
Share
Send to friend

Četvrtina Britanaca konzumira alkohol na pauzi za ručak

Gotovo četvrtina britanskih zaposlenika konzumira alkoholna pića na pauzi za ručak, pokazalo je istraživanje tvrtke Croner.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1.000 ispitanika, a pokazalo je da 23% njih ne pije ili povremeno popije čašicu alkoholnog pića za vrijeme pauze za ručak, za razliku od njih 40% koji alkohol češće konzumiraju tijekom ljeta.

Stephen Thomas, iz tvrtke Croner, smatra kako bi tvrtke trebale voditi više računa o tom problemu i uvesti posebna pravila ispijanja alkohola na radnom mjestu.

"Nema ništa lošeg u tome da zaposlenik popije čašicu alkoholnog pića za vrijeme ručka, ali poslodavac se treba osigurati da će zaposlenik ostati na toj čašici te da alkohol neće umanjiti njegove sposobnosti u radu kao i da neće utjecati na zaposlenikovo zdravlje", objasnio je Thomas.

Također, dodao je, za zanimanja kod kojih postoji rizik od pretjeranog ispijanja alkohola treba uvesti zabranu konzumiranja alkohola.

Naime, u okviru općih uvjeta Zakona o rado donesenog još 1974. godine stoji da poslodavci moraju svim zaposlenicima omogućiti kvalitetne uvjete rada na poslu što uključuje brigu o zdravlju i sigurnost na poslu.

Istraživanje pod nazivom Konzumiranje alkoholnih pića na radnom mjestu koje je proveo MojPosao na uzorku od više od 800 ispitanika pokazalo je da je alkohol na poslu u posljednjih godinu dana konzumiralo čak 35% ispitanika. Ipak, većina ispitanika činila je to rjeđe od jednom mjesečno.

(A.T.)
Izvor:
Personneltoday

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.