Share
Tweet
Share
Send to friend

Sluškinja u zatvoru jer je poslodavcu servirala urin

Indonezijska sluškinja na šest je dana završila u zatvoru zato što je svome šefu servirala čašu vode pomiješane s - mokraćom.

Ta je 29-godišnjakinja na sudu u Hong Kongu priznala krivnju za djelo "primjene otrova ili drugih štetnih supstanci s namjerom nanošenja ozljeda", no inzistirajući na tome da je urin koristila za liječenje kožne bolesti, te da je dio urina pogreškom završio u čaši njezina poslodavca.

On je, primičući čašu ustima, osjetio smrad urina te zatražio od sluškinje da tu čašu "vode", popije što je ona i učinila. Dio tekućine je, međutim, sačuvao i poslao na analizu, koja je potvrdila njegove sumnje.

Obrana je isticala kako on ipak nije popio urin te da tekućina nije bila otrovna, što je sud i uvažio i presudio da sadržaj čaše nije bio otrovan, ali je sluškinji ipak dosudio kaznu od šest dana zatvora kako bi se time "poslala poruka javnosti".

Inače, sluškinje iz Filipina, Indonezije i Šri Lanke često se pojavljuju u sudskim slučajevima u bogatijim četvrtima Hong Konga i Singapura, no najčešće kao žrtve silovanja ili zlostavljanja poslodavaca.

(T.B.)
Izvor:
news.com.au

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.