Share
Tweet
Share
Send to friend

Američke kompanije nude zdravstveno osiguranje za kućne ljubimce

Zbog sve jače borbe za najboljim talentima, američke su kompanije svojim zaposlenicima odlučile ponuditi novu pogodnost kako bi išle u korak s novim trendovima i privukle najbolje buduće zaposlenike.

Nova pogodnost za buduće zaposlenike jest zdravstveno osiguranje za kućne ljubimce koje plaća poslodavac, a najčešći oni za mačke i pse.

Prošlogodišnje istraživanje pokazao je kako se broj kompanija koje nude zdravstveno osiguranje za kućne ljubimce svojih zaposlenika, u posljednje tri godine gotovo udvostručio.

Među navedenim kompanijama su i neke od najvećih na svijetu poput HSBC Banka, Viacoma, Forda i Googlea.

Stručnjaci za osiguranja ističu kako ova pogodnost poslodavci ne stvara puno troškova, dok s druge strane čini zaposlenike zadovoljnijima.

I dok je osiguranje najučestalija pogodnost za kućne ljubimce, neke su kompanije svojim zaposlenicima nude čak i više od toga. Tako primjerice nekoliko njih u Velikoj Britaniji omogućava zaposlenicima uzimanje slobodnih dana ukoliko im se kućni ljubimac razboli, kako bi se mogli brinuti o njemu.

Iako američki zaposlenici još nemaju ovakvu pogodnost, nekim od njih poslodavac omogućava full-service brigu o kućnim ljubimcima dok su zaposlenici odsutni zbog primjerice službenog puta.

(V.K.)
Izvor:
New York Post

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.