Share
Tweet
Share
Send to friend

Britanski menadžeri i frizeri najzadovoljniji svojim poslom

Frizeri i zaposlenici u salonima ljepote na drugom su mjestu po zadovoljstvu poslom, odmah nakon korporativnih menadžera, pokazuju rezultati istraživanja o zadovoljstvu poslom provedenog na 22.500 ispitanika od 2004. do 2005. godine u Velikoj Britaniji.

Istraživanjem se ispitivalo zadovoljstvo zaposlenika njihovim sadašnjim poslom, a među prvih deset pozicija, šest ih drže rukovodeće pozicije u različitim sektorima.

Zadovoljstvo britanskih učitelja i profesora naglo je poraslo sa 54. na 11. mjesto, dok su britanski knjižničari koji su se nedavno uvelike žalili na veliki stres kojem su svakodnevno izloženi zauzeli 14. mjesto na listi.

Zanimljivo je kako su zaposlenici u ICT djelatnosti, unatoč visokim primanjima među najnezadovoljnijima i nalaze se tek na 66. mjestu.

Novinari i ostali medijski djelatnici zauzeli su 50. mjesto po zadovoljstvu poslom, a unatoč slaboj sigurnosti radnog mjesta, umjetnički se djelatnici nalaze na 10. mjestu.

Unatoč rezultatima, autori navode kako je za zadovoljstvo poslom važna plaća, dobro razvijeni odnosi sa suradnicima i sloboda izražavanja.

(V.K.)
Izvor:
onrec.com

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.