Share
Tweet
Share
Send to friend

Poslovi koji neće postati žrtve outsourcinga

Prema procjenama stručnjaka u 2010. godini, 1,6 milijuna radnih mjesta u SAD-u bit će outsourc-ano, što je gotovo trostruko više nego prije dvije godine. Pri tome naravno nije samo riječ o poslovima u proizvodnji ili IT sektoru, već i u prodaji, arhitekturi te čak i menadžmentu.

Unatoč tim prognozama, podaci američkog Ureda za rad pokazuju kako je u SAD-u broj radnika znatno veći nego ikada prije, a i dalje postoje djelatnosti koje gotovo sigurno neće postati žrtve outsourcinga.

Zdravstvena njega
Nije baš praktično letjeti na drugi kraj zemaljske kugle kako bi se posjetilo liječnika ili zubara. Kako se u posljednje vrijeme sve više priča o problemu starenja populacije, očigledno je kako će i potražnja za medicinskih uslugama te njezi biti sve veća.

Građevina
Nemoguće je da vam kuću sagradi netko tko se nalazi u drugoj državi. Unatoč svim tehnološkim dostignućima građenje se još uvije obavlja rukama, iako na malo moderniji način i s boljom opremom.

Prodaja nekretnina
Kuća ili stan u kojem osobe žive te radna mjesta uglavnom se nalaze u istoj državi. Također i zemlja koju biste željeli kupiti najčešće se nalazi u toj državi, a trgovci nekretninama također koji će vam omogućiti kupnju također moraju biti u vašoj blizini.

Edukacija
Kako je edukacija nužna za razvoj društva, prijeko je potrebno da bude što dostupnija. Upravo zbog toga, nemoguće je da se edukacijske djelatnosti presele u neku drugu državu.

Iako postoji još zanimanja koje nikada neće postati žrtve outsourcing-a, najbolje se osigurati stalnim usavršavanjem i podizanjem svoje konkurentnosti.

Postanete li vrijedni svom poslodavcu i nezamjenjivi na svom radno mjestu, teško će vas tko moći zamijeniti, pogotovo netko iz neke druge zemlje.

(V.K.)
Izvor:
AskMen

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.