Share
Tweet
Share
Send to friend

Rock zvijezda jedno od najopasnijih zanimanja

Rock zvijezde imaju jedno od najopasnijih zanimanja, ustvrdili su znanstvenici sa Sveučilišta John Moores iz Liverpoola.

Naime, rezultati studije pokazuju kako rock zvijezde imaju dva i pol puta veću šansu umrijeti u prvih pet godina slave od bilo kojeg prosječnog Amerikanca ili Europljana.

Istraživanje je provedeno nad 1.050 glazbenika u Europi i SAD-u iz raznih žanrova, rocka, popa, new age-a, punka, rap-a, R&B-a, itd.

Sveukupno 100 zvijezda među kojima su bili Jim Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin, Kurt Cobain i drugi, umrlo je između 1956. i 2005. što predstavlja stopu smrtnosti od 7,3% za žene te 9,6% za muškarce.

Zanimljivo je također kako prosječna dob američkih rock zvijezda u trenutku smrti iznosi 42 godine, dok je kod europskih rockera, prosječna životna dob 35 godina. Također je potvrđeno kako je većina smrtnih slučajeva blisko bila povezana s ovisnošću o drogama ili alkoholu.

(V.K.)
Izvor:
Medical News TODAY

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.