Share
Tweet
Share
Send to friend

Šest praktičnih savjeta za zaposlene majke

Roditelji, posebno majke, znaju koliko je teško uspostaviti ravnotežu privatnog i poslovnog života.

To potvrđuje i istraživanje website-a CareerBuilder.com u kojem stoji da 44% zaposlenih majki prihvaćaju manju plaću kako bi više vremena posvetili djeci.

Istraživanje je provedeno u SAD-u na uzorku od 1.124 majke koje su zaposlene na puno radno vrijeme.

Gotovo 10% njih je navelo kako bi se rado odrekle i do 10% svoje plaće samo da imaju više slobodnog vremena, a 49% njih bi na poslu dale otkaz kada bi im suprug zarađivao dovoljno novca.

Tek 32% majki zbog posla uspijeva posvetiti djeci manje od tri sata dnevno, dok ih 23% često propusti uspavati dijete.

Ipak, istraživanje pokazuje da njih 40% u tvrtki ima mogućnost fleksibilnog rada. Stoga vam donosimo nekoliko praktičnih savjeta.

Sastavite plan rada

Napravite plan rada koji uključuje fleksibilno radno vrijeme, no isto tako pokazuje bolje rezultate. Obratite se vašem šefu s novim planom te pokažite nadređenom kako bi on mogao biti bolji za tvrtku.

Informirajte se o novim programima

Kompanije često implementiraju nove programe u sustav rada, no zaposlenici se, u većini slučajeva, ne informiraju dovoljno o njima. Stoga je važno da budete u tijeku sa svim novim događanjima unutar vaše tvrtke, kako bi znali ocijeniti što je najbolje za vas.

Provedite plan u praksu

Razgovarajte s vašim nadređenim. Pokušajte pronaći najbolje i najlakše rješenje kako bi novi plan proveli u praksu.

Malo je više

Povodite se za uzrečicom o važnosti kvalitete, a ne kvantitete. Radije počnite s malim promjenama koje će vas dovesti do pozitivnih rezultata.

Držite se rokova

Pokušajte uskladiti privatni i poslovni život na način da ne ostajete duže na poslu, ako za to nema potrebe. Primjerice, dogovarajte sastanke ranije ako je to moguće.

Na godišnjem se odmarajte

Kada se uputite na godišnji odmor, iskoristite ga kako biste se odmorili. Tako je i sa slobodnim danima. Samo ako ste odmorni bit ćete produktivniji na poslu.

(A.T.)
Izvor:
MSN

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.