Share
Tweet
Share
Send to friend

Najbolja mjesta na svijetu za poslovanje

Poslovni put ponekad zvuči sve samo ne zabavno, posebno ako se uputite u grad kojem nedostaju osnove za poslovanje na daljinu poput Interneta ili, pak, odlazaka na mjesto čiji jezik ne znate.

Kako provjeriti e-mail, pronaći signal za mobitel, doći do mjesta na kojem imate dogovoreni sastanak? Ne brinite, donosimo vam nekoliko gradova u kojima je najbolje poslovati.

Bangalor, Indija

Bangalor – lako ga je pronaći u sustavu Google's Research and Development. Grad je poznat po tome što u njemo trenutno rade najtalentiraniji ( i najskuplji) softverski inženjeri. Želite li upoznati grad, zaboravite na javni prijevoz! Auto-rikše stoje vas samo 1,50 dolara, dok je taksi sasvim lagano za pronaći, a sat vožnje stoji oko 9 dolara. U ulicama 34 Embassy Diamante i Vittal Malya Road možete pronaći sve što vam je potrebno za savršen posao. Od tehnike do prikladnog ambijenta za sastanak.

Barcelona, Španjolska

Poznati "Mobile World Congress" te "International Technology Forum" održava se u ovom gradu svake godine. Kompletan javni prijevoz ima metro, autobuse i tramvaj, a karta stoji oko 1,70 dolara. "Caffe di Roma" popularno je, ležerno mjesto, za sklapanje poslova. Ukoliko želite proslaviti dobar posao, tada se uputite u "Casu Calvet".

Helsinki, Finska

Nokia - vodeći proizvođač mobilnih telefona u svijetu ima središte u Finskoj. U gradu se sasvim lagano snaći, a i javni prijevoz odlično je isplaniran. Postoje cjelodnevne turističke karte koje stoje od 8 do 25 dolara, a jednako vrijede za prijevoz autobusom i tramvajem. Želite li se uputiti na neko poslovno mjesto, tada je preporučljivo otići u "Kosmos", dok za svećani ručak ili večeru odaberite restoran "Chez Dominique".

Hong Kong, Kina

Hong Kong poznato je kao najuljudnije poslovno mjesto na svijetu. Hong Kongu je ustavom dodijeljen relativno visok stupanj autonomije. Na primjer, on zadržava svoj pravni sistem, valutu, običaje, trgovačka pregovaračka prava i imigracijske zakone. Hong Kong se dugo razvijao u gospodarsku velesilu. Dio grada, Shenzhen, ima status Specijalne ekonomske zone. Hong Kong zadržava visoki standard zahvaljujući vrlo liberalnoj ekonomskoj politici, slobodnom tržištu, niskim porezima, poticajima u poduzetništvu i neuplitanju vlasti u gospodarstvo. Gotovo da nema banke koja nije prisutna na njegovom teritoriju, a zarada po "glavi" stanovnika je 37.000 dolara. Taksi je najbolji odabir prijevoza.

London, Velika Britanija

London je poznato poslovno središte. Gotovo da i ne postoji kompanija koja nije smještena u ovom gradu. "Head to the Wolseley" odličan je odabir za poslovni doručak, koji je u Britaniji važan, a cijena doručka na eksklizivnom mjestu stoji oko 27 dolara. Želite li pak odabrati mjesto za proslavu dobro odrađenog posla, tada odaberite "Club Gascon".

(A.T.)
Izvor:
CNN

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.