Share
Tweet
Share
Send to friend

Redoviti britanski studenti uče manje od Europskih kolega

Redovni studenti u Velikoj Britaniji tijekom tjedna provodu manje vremena učeći na sveučilištima od drugih europskih kolega. Istovremeno, oni studenti koji studiraju uz rad provode na sveučilištima sve svoje slobodno vrijeme, pokazalo je istraživanje koje je proveo Higher Education Policy Institute (Hepi).

Naime, britanski studenti na učenje i predavanja u prosjeku utroše do 26 sati tjedno, što je znatno manje u odnosu na radni tjedan studenata u ostalim zemljama. Primjerice, 41 sat u Portugalu, 35 sati u Francuskoj, 34 sata u Njemačkoj i oko 30 sati u ostalim zemljama.

Istraživanje je provedeno među 15.000 studenata prve i druge godine, a pokazalo je da se najmanje vremena utroši na studij filozofije i povijesti, lingvistike i sociologije, te veterine i poljoprivrede.

Slično istraživanje pod nazivom "Eurostudent 2005", pokazalo je da studenti, primjerice u Njemačkoj, na studiranje tjedno utroše oko 35 sati, dok njihovi kolege u Portugalu utroše oko 40 sati.

Također, istraživanje je pokazalo da britanski studenti koji rade i studiraju kao izvanredni studenti tjedno utroše oko 20 sati, što nije velika razlika od njihovih kolega koji su redovni studenti.

Za razliku od britanskih studenata, njihovi kolege koji studiraju uz rad u Europi na studiranje utroše između 8 i 15 sati tjedno.

(A.T.)
Izvor:
BBC

We use cookies to enhance your experience. By continuing to visit this site you agree to our use of cookies. Learn more.